четвер, 6 травня 2010 р.

Ubuntu 10.04 і 3g інтернет від Utel

Ось пройшло вже 7 днів після встановлення убунту на мій нетбук. За весь цей час я зіткнувся тільки з однією проблемою - 3g модем Huawei E1550 від Utel не розпізнавався системою. Хочу поділитися шляхом вирішення цієї проблеми.

Почалося все зразу ж після встановлення убунту. Модем не відображався в списку з'єднань. На форумах було мало інформації про цю проблему, хоча всі вказували на загадковий usb-modeswitch.
Підключивши провідний нет, знайшов в Синаптику usb-modeswitch та usb-modeswitch-data. Скачавши цих два пакети, в мене нічого не змінилося - модем далі не розпізнавався. Термінал казав що немає файлу конфігурації. Але на офіційному сайті знайшовся файл usb_modeswitch.setup, який потрібно скачати, перейменувати в usb-modeswitch.conf та перемістити з правами адміністратора в папку /etc. Все! Інтернет від Utel працює!

9 коментарів:

  1. Цікавий блог, лише одне маленьке, технічне зауваження - не треба дублювати знаки питання і оклики. На зразок "???" чи "!!!". Прості "?" та "!" легше сприймаються.
    Дякую за інформацію :).

    ВідповістиВидалити
  2. дякую у мене запрацювало після встановлення в Синаптику usb-modeswitch та usb-modeswitch-data

    ВідповістиВидалити
  3. ну в принципі, так воно мало б і бути, принаймі на англомовних форумах така інструкція, але в мене чомусь так не запрацювало

    ВідповістиВидалити
  4. http://ubuntism.ru/2010/06/3g-usb-modem-ubuntu-lucid/

    ВідповістиВидалити
  5. шось я не знайшов такого usb_modeswitch.setup файла ?? де йго можна  взяти?

    ВідповістиВидалити
  6. В нових версія цей файл не потрібен, все повинно працювати без нього

    ВідповістиВидалити
  7. У мене якраз ubuntu 10.04, ставити новішу версію не планую. Модем Huawei E1550, usb-modeswitch та usb-modeswitch-data пробував ставити не допомогло. Пробував, як на деяких форумах радили записати  [echo 'SUBSYSTEM=="usb", SYSFS{idProduct}=="1446", SYSFS{idVendor}=="12d1", RUN+="/lib/udev/modem-modeswitch --vendor 0x12d1 --product 0x1446 --type option-zerocd"' | sudo tee /etc/udev/rules.d/45-huawei1550.rules] не допомогло. В lsusb модем є, але система його не бачить. Тому єдине,що ше не робив, це те що порадив тут автор, але не знайшов за посиланням той файл usb_modeswitch.setup, можливо не там шукав? 

    ВідповістиВидалити
  8. Там, але автор usb-modeswitch видалив цей файл з сайту, у зв’язку з оновленням програми..
    Спробуйте поставити пакети usb-modeswitch та usb-modeswitch-data з новіших версій убунту.
    http://packages.ubuntu.com/oneiric/usb-modeswitch
    http://packages.ubuntu.com/oneiric/usb-modeswitch-data

    ВідповістиВидалити
  9. Всім дякую за допомогу.!Проблему вирішив.
    usb-modeswitch та usb-modeswitch-data  ставив, після чого прописав в
    /etc/udev/rules.d 
     [echo 'SUBSYSTEM=="usb", SYSFS{idProduct}=="1446",... і д.т.]
    не допомогло(.
    Але вдома є стаціонарний комп там Ubuntu 10.10 і там модем запустився відразу, так ось, вирішив перевірити вміст /etc/udev/rules.d знайшов тільки два файла і якійсь рідмі. 
                70-persistent-cd.rules
                70-persistent-net.rules
    Вирішив і на ноуті поудаляти все шо там було окрім тих двох файлів, і модем підхопився відразу ж навіть не перезавантажував. Мабуть такі usb-modeswitch та usb-modeswitch-data треба ставити, хоча не впевненй.

    ВідповістиВидалити