вівторок, 4 травня 2010 р.

10 речей, які потрібно зробити після встановлення Ubuntu 10.04!

Отже, є в нас на комп'ютері свіжовстановленна Ubuntu 10.04, але що робити далі??? Пропоную вам список з 10 речей які необхідно зробити, щоб отримати незабутні враження від використання убунту!
Оновлення! 10 речей, які варто зробити після встановлення Ubuntu 10.10!
1. Оновлення системи.
Зразу після встановлення потрібно оновити систему, тому що, хоча це і нова система, деякі помилки вже можуть бути виявленні і патчі та оновлення випущенні.

2.Встановлюємо Ubuntu Tweak.
Ubuntu Tweak - це програма з розширеними налаштуваннями робочого столу, додатковими он-лайн сховищами, програмами та багатьма іншими незамінними функціями! Встановити цю musthave програму можна за допомогою deb-пакету з офіційного сайту: www.ubuntu-tweak.com

3. Шрифти.
Стандартні шрифти в убунту хороші, проте надто великі. Багато користуваців просто змінює кегль з 10 на 9. Проте в мене є інша пропозиція - встановіть шрифти Droid від Google (цей шрифт спеціально створений для ОС Android, але дуже гарно виглядає на десктопах):


4. Встановлюєм кодеки!
Ці слова говорять самі за себе!


5. Включаєм драйвера відеокарти та 3D ефекти.
Якщо ви хочете використовувати додаткові ефекти робочого столу, вам потрібно включити офіційні драйвера для вашої відеокарти. Ubuntu сама пропонує їх встановити. Для 3D ефектів нам потрібно встановити менеджер налаштувань компізу та, за бажанням, його спрощену версію. Отже:


6. Додаткові теми
Багато тем можна знайти на gnome-look.org. Також можна встановити багато красивих тем з пакетів, що знаходяться в офіційному сховищі:


7.Док.
Щоб отримати таку нижню панель як в Mac OS X встановіть AWN або Docky:





8. Налаштовуєм UbuntuOne.
За допомогою UbuntuOne ви зможете синхронізувати ваші файли, закладки, контакти, нотатки між вашими комп'ютерам та он-лайн сховищем! Для того щоб почати знайдіть в налаштуваннях UbuntuOne та створіть акаунт!

9. Безліч додаткових програм в Ubuntu Software Center!!!
Пориньте в світ безкоштовних програм, які можна встановити в один клік, з допомогою Ubuntu Software Center!!! Встановіть те що вам потрібно для роботи та розваг!!!

10. Отримуйте задоволення від використання Ubuntu 10.04!!!


Оновлення! 10 речей, які варто зробити після встановлення Ubuntu 10.10!

Немає коментарів:

Дописати коментар